Asistenta magicianului?!

E un fel de… vreau sa fiu magician, dar nu am suficienta vraja in mine ca sa fiu singura…Am avut o viata si inainte de asta. O viata limitata de multi factori, dar a fost si ea o viata acolo.

Ma chinui de ieri dupa-amiaza sa tai videourile de la spectacol, ca sa le pun pe youtube. Primele incercari au fost mai mult din inertie, ca sa nu zic din sila. Apoi am realizat ca nu reusesc singura… si am cerut ajutorul. Si tot asa, putin cate putin, dupa ce am utilizat vreo 10 softuri diferite, cu ajutor sau fara ajutor, s-a trezit in mine acel monstrulet incapatanat care striga: “Eu pot! Eu sunt magician!”

Acum cred ca am reusit sa descifrez enigma si simt ca sunt pe drumul cel bun, pentru ca dorinta a pornit din interiorul meu si mi-am amintit si de prima mea incercare de a edita un video, acum 3 ani, care s-a soldat cu multe esecuri. Atunci voiam sa fac filmul meu, singura, cu filmarea mea si cu mine in filmare.

Ma uitam la videoul de la spectacol si mi se pare extraordinar. Incepe f bine si se termina si mai bine. E o poveste impresionanta in el, atat in piesa, cat si in vietile actorilor care au jucat in ea. Sunt mai multe povesti, care au reusit sa transforme fiecare actor in parte, pentru a intruchipa acel personaj. Si astfel deduc ca personajul meu este cam tamp. Asta ca sa nu zic, tampita 😀

De multe ori am impresia ca personalitatea mea nu reuseste sa se adapteze formei pe care o ocupa. De multe ori ma simt mai mare ca spirit, iar de alte ori ma simt mai mica… Si ma mai gandeam asa in general, la viata mea, la viata ta si la vietile altora… si la dorintele noastre, la drumurile noastre si la actiunile pe care le-am intreprins pentru a-l urma… Si tocmai am primit o eroare de la windows, probabil din cauza softurilor “free” pe care le-am instalat. Nimic nu e gratis pe lumea asta!… Dar nu despre asta voiam sa povestesc, ci despre evolutia mea. Simti la un moment dat in viata ca pentru a putea urma o cale trebuie sa faci niste sacrificii. Ca apoi sa realizezi ca ajungi sa sacrifici ceva ce nici macar nu detii. Cum ar trebui sa te simti cand sacrifici o iluzie? Mai liber, nu-i asa?

Si ajungi sa te intorci si sa te gandesti ca de fapt intentia de a sacrifica era doar o frica de “commitment” mascata intr-un ambalaj… cameleonic. In absolut orice drum alegi sa urmezi gasesti ziduri si bolovani in cale. Imagineaza-ti cum ar fi sa schimbi directia de fiecare data cand gasesti un obstacol in drum: te trezesti intr-o zi ca esti situat intr-un cerc imprejmuit de toate zidurile si bolovanii pe care nu ai vrut sa-i depasesti la momentul potrivit. Si realizezi putin cate putin ca nu mai ai loc in acel cerc si ca de undeva va trebui sa-l spargi si sa iesi afara. Delirez. Mi-a picat netul. Ma enervez.

Apoi am citit ce am scris pana acum si am realizat ca pentru a modifica acel video si a-l posta online, deocamdata nu am nevoie de internet. Am iesit din inchisoare, dar zgariata si plina de julituri. Urasc vrajile non-verbale pentru ca nu stii de unde sa incepi sa te aperi. 😀

1 thought on “Asistenta magicianului?!

  1. Pingback: Cine și cu ce « Exercising my Creativity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.