Iubirea din semnul timpului

Depression is not a sign of weakness,
…it is just a sign that we have been strong for too long.

Pentru ca, de ceva vreme, m-am plictisit de simbolurile standard ale semnelor si ale planetelor, am inceput sa studiez si alte puncte cheie din astrograma: Chiron (ca tot vorbeam de chei), Juno, Lilith si nodurile lunare fiind printre cele mai utilizate simboluri secundare. Si uite asa am ajuns eu la astrologia uraniana, ipoteza trans-neptuniana… si m-am lovit nas in nas cu… Cupidon!

Ajunsesem acum cateva zile la acest articol de pe wikipedia, despre Cupidon si Psyche. Ar fi un subiect care m-ar tine ocupata cel putin o saptamana, pentru ca abia am reusit sa-l citesc pana la capat. Si asta nu neaparat din cauza ca e destul de greu de urmarit, datorita multor personaje si simboluri care apar, ci din cauza ideilor care imi tot apareau in capsor pe masura ce citeam. Oare si Cupidon era tot un paradox?!

Am inceput din nou sa ascult Magic FM, pentru ca simt nevoia de companie care nu cere absolut nimic in schimb, si ma gandeam asa, ca cei de la radio sunt experti in monologuri si sunt si platiti pentru asta. Cand cineva prezinta stirile, un program anume sau un top 20, spre exemplu, nu cred ca se gandeste cui i se adreseaza cand vorbeste. El doar vorbeste. Si astfel devine complet redundant sa intrebe daca il asculta cineva sau nu.

Tot asa e si cu iubirea in semnul timpului. Este sau nu este. Este totul sau nimic. 00:00. Simbolul lui 0 mi se pare mult mai interesant decat simbolul lui 8. 8-ul pierde timpul, prin buclele sale. E ceva de genul: the great void or infinity. Si pentru ca tot in engleza imi place cum suna: Why bother twisting it, when you say nothing at all?!

Cat despre legenda de mai sus, am incercat sa descifrez o parte din ea si sunt destul de mandra de ce a iesit:
« Iubirea fizica, materiala, devenind invidioasa pe frumusetea si libertatea spiritului, i-a cerut dorintei sa-l patrunda in timp ce nu e complet constient. […] Apoi, iubirea materiala, in sens de posesie, furioasa pe supravietuirea spiritului chiar daca a trecut prin toate probele pe care le-a creat, declara ca tinerea in frau a dorintei din cauza lipsei de incredere a sufletului i-a cauzat depresie si i-a pierdut din frumusete. Astfel ii cere sufletului sa mearga in lumea din adancuri si sa umple o cutie cu frumusetea de acolo, sperand ca nu va mai reusi sa se intoarca.

 

Spiritul invinge si de data asta, dar inainte de a inmana cutia, se gandeste sa o deschida, ca sa pastreze si pentru el o bucatica din frumusetea din adancuri. Numai ca, deschizand cutia, nu gaseste frumusete, ci gaseste doar un somn infernal care se inalta si il cuprinde. Si asa apare din nou dorinta, care reusise sa il ierte, zboara spre el si ii ia somnul, punandu-l din nou in cutie. […] Dorinta reuseste apoi, cu ajutorul intelepciunii, sa devina nemuritoare si sa creeze o uniune impreuna cu spiritul. Si astfel s-a nascut…Fericirea.»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.