Talentul de a procrastina

Pentru ca trebuie sa recunosti… trebuie sa ai ceva talent pentru a insirui pe gratis, cuvinte goale, datate, intr-un jurnal online pe care speri ca nu il citeste nimeni.

De fapt, cum mi-a venit ideea: uitandu-ma inapoi de unde mi-am pornit blogul si unde am ajuns cu el. Adica nicaieri 😀 Deci, iti trebuie ceva talent ca sa consumi energie si sa nu evoluezi. Talentul de monolog, dupa cum mi s-a mai spus…

Acum 2 ani (merg pe 3, chiar), cand am intalnit prima oara cuvantul “a procrastina” habar nu aveam ce inseamna. Adica, aveam acolo o banuiala, o nuanta, dar nu l-as fi putut defini in cuvinte. Apoi, l-am intalnit in descrierile lui “Marte in Balanta”. Se zice ca cei cu Marte in Balanta sunt cei mai mari procrastinatori. Si toate persoanele cu Marte in Balanta pe care le cunosc (inclusiv eu) stapanesc perfect acest talent.

Pentru cei care inca n-au inteles ideea: procrastinatul este un fel de… “ti-a intrat masina intr-o mlastina si chiar daca rotile ti se invart in gol, tu apesi in continuare pe acceleratie si te intrebi de ce nu te misti din loc”. Interesant…

Mai exista o categorie la fel de interesanta de procrastinatori, din punct de vedere astrologic, si acestia sunt cei cu Marte in Pesti. Dar acestia au un talent de a procrastina, atat de sacrificator si de poetic, incat iti vine sa-i lasi in elementul lor de procrastinare, cauzat de sindromul “peste pe uscat”. Mistic… sublim.

Dar revin la categoria de baza: procrastinatorii intelectuali…. cei care reusesc sa creeze un text, care n-are niciun sens si nicio morala, folosind notiuni dintr-o multitudine de domenii, care (aparent) nu au nicio legatura intre ele. Ma gandesc ca la cat “frecat in gol” exercita acestia, ar putea fi foarte buni la facut maioneza, spre exemplu…

Dar nu! Pentru ca nu pui niciodata un procrastinator sa faca maioneza… S-ar impotmoli chiar dinainte de a pune la fiert oul. (Pentru cei care nu stiau deja, o portie standard de maioneza se face dintr-un ou fiert si unul nefiert). Asa ca, il pui sa faca o masa de sarbatori completa!

Si, avand viziunea asta in cap, e destul de probabil sa te alegi cu o oala de legume puse la fiert pentru salata a la russe si cu o maioneza gata facuta… ramanand blocati undeva intre temperatura perfecta la care se toarna glazura pentru tort si alegerea mixului perfect de condimente pentru sarmale.

Asa deci si prin urmare, un procrastinator are nevoie de o perspectiva cat mai ampla posibil. De o “big picture” cat mai big posibila. Fish-eye, daca se poate.

Dar nu. Nici aici nu se termina. Mlastina e destul de mare si mai sunt cativa oameni pe langa, care din diverse motive nu au reusit sa intre pe aceeasi traiectorie cu stropii de noroi. Asa ca, sa le dam si lor, din plin!

Se zice despre Mercur in Capricorn ca e foarte bun la organizare si structura. Ca e genul care invata dupa scheme logice. Dar are si el o mica problema: nu-i arunca mai multa informatie decat poate structura intr-o schema care sa incapa pe o pagina A4. A2, daca a terminat si o facultate. A6, daca e student la o a doua (cu taxa).

Acum ca ai inteles ideea, gandeste-te ce iese daca pui intr-un singur individ pe Marte in Balanta si pe Mercur in Capricorn. In careu. -ul echipei adverse! Asa ca va rog frumos, I’m the almighty procrastinator, da?! Nu voi, restul de 1060 de rezultate de pe gxxmie.

Ma repet. Marte in Pesti, ma inclin! 😉

PS. Am uitat de Marte in Scorpion… here’s a little something for you.

7 thoughts on “Talentul de a procrastina

  1. Vlad Creanga

    Nu, nu… Eu ma-nclin! Frumos monolog… si foarte interesant 😉 . Artistici pana-n varful degetelor, procrastinatorii cu pricina. Iar tu esti un exemplu mai mult decat demn de luat in seama 😉 .

    Reply
  2. Pingback: Gata!! Ma predau! « Exercising my Creativity

  3. Pingback: Din manualul de B2 | Exercising my Creativity

  4. Pingback: Cine și cu ce « Exercising my Creativity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.