Nostalgia monologului

Uite că mi-am făcut timp să scot din nou Monologul de la naftalină din înregistrare.

E vorba de fragmentul cu monologul Silviei, din piesa de teatru “Acești îngeri triști” de D. R. Popescu, o parte din repertoriul pregătit pentru admiterea la teatru, monolog pe care l-am susținut vara trecută, în cadrul aceluiași spectacol de poezie de la CCNB

N-am avut ocazia să-l prezint în fața comisiei, pentru că n-am trecut de prima probă, eliminatorie. Eh, detalii… multe. Și bine, aveam de jucat și în Revizorul în acea săptămână și mi-a fost teamă să nu cumva să mă solicit prea tare. 😀

Ce îmi place la acest monolog… e că m-a captivat! Acum, când l-am revăzut. (Ceea ce nu e neapărat un lucru pozitiv, pentru că asta înseamnă că iar am reușit să mă pierd… pe mine.) Deși, mult timp după eveniment n-am suportat să mă uit la el. Se pare că e o diferență colosală de interpretare a rezultatelor, între ipostaza de a fi actor și ipostaza de a fi spectator.

Înghițitul în sec și ușorul tremurat al glasului chiar se pare că au efect. Exact naturalul se pare că are efect, chestie care mi-a luat destul de mult timp să o pricep. A, și cred că aș fi putut să fac ceva și cu mâinile, doar că pe atunci cam aveam impresia că oamenii se uită doar la fața mea și înțeleg ce vreau să zic. Și parcă ar mai trebui eliminate niște pauze dintre cuvintele aceleiași replici, cum e la partea cu “Le…. țin numai așa, că… poate mă întreabă vreodată de ele… altfel… le-aș vinde.” Voi ce părere aveți?

Și la sfârșit, din punct de vedere regizoral, ar fi trebuit să mă leg mai repede și mai nervos de cel care “voia să facă pe cavalerul sau pe eroul” și să ies mai repede din scenă… nu știu de ce n-am facut-o. Probabil din cauză că mă simțeam prea bine… desculță… pe scenă.

va urma, posibil… 😉

3 thoughts on “Nostalgia monologului

  1. Pingback: Reverse Match and… Delete! « Molecule din praf stelar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.