19 iunie 2011

Ai călcat vreodată o claie de fân? Știi că pe măsură ce oamenii din jurul ei adaugă palele de fân, e nevoie de niște copii care să joace peste ele, ca să se îndese claia și să se așeze, ca să încapă cât mai mult fân și ca să devină cât mai densă… să nu o zboare vântul și să nu o pătrundă ploaia.

Pentru că era îngrozitor de cald să stau pe claia de fân, pentru că mă pișcau diverse entități, pentru că mă zgâriau firele mai aspre pe picioare și pe mâini, pentru că transpiram și mi se lipeau hainele de mine, mă apucam să spun bancuri. Sau să cânt… sau să spun poezii. Aveam părul ceva mai lung decât acum și nu știam cum să-l mai prind, ca să pot să simt acea ușoară adiere a vântului și să-mi fac șederea (mă rog, jocul) pe piedestal, cât mai placută.

Tata și bunica (mica-mare, i-am spus și îi vom spune întotdeauna) erau de obicei cei care contribuiau, cu grosul de fân pe claie. Mama era cea care se ocupa de lucrurile de detaliu, în principal, de greblat, de adunat purcoiașe în jurul clăii și de dădăcit. Verișorul meu Grigoraș (când nu se plângea de ceva sau visa pe margine la vreo idee măreață) îmi era partener de scenă. Mătușa mea, Milica, care face și ea de toate, cum poate mai bine, este un suflet bun, și cred că e persoana cel mai ușor de impresionat pe care am cunoscut-o în copilăria mea.

Pe fiecare din ei îi admir și îi iubesc pentru ceea ce fac zi de zi, pentru că reprezintă familia mea, sunt oamenii de la care am învățat și care m-au ajutat să cresc, chiar dacă, de aproape 10 ani, îi văd chiar mai rar de o dată pe lună.

Totuși, pentru viitor, ca să nu pară că succesul mă va fi luat peste noapte și pe nepregătite, îndrăznesc să înșirui încă o dată lucrurile pentru care am muncit și eu, la rândul meu, în plus față de visele familiei mele și față de încurajările lor, lucruri pentru care m-am luptat, cel puțin la început, să le construiesc singură. 

Lucruri, pe care nu consider că le-am făcut doar pentru mine, și, de pe urma cărora, sper, că, la un moment dat, veți beneficia și voi, într-un fel sau altul.

– Am căutat cunoaștere profundă și nu m-am lăsat caracterizată doar de oamenii din jurul meu. Dar, detasându-mă complet și de aceste caracterizări, pot spune că mi-a dat o direcție în viață, să știu ce lucruri bune au cercetat și au scris alții despre “mine”, doar analizând când (și unde) m-am născut.

Am jucat în piese de teatru, iar pentru ultima reprezentație, de acum 3 săptămâni (o ofertă care mi-a fost făcută pe atât de spontan, pe cât am acceptat-o), în săptămâna cu spectacolul, am făcut repetiții aproape zilnic, după serviciu.

– Am terminat un master, iar, abia după aproape 3 ani de la absolvire, simt că dețin resursele necesare pentru a-l putea folosi (despre care voi detalia în punctele următoare).

– M-am luptat pentru una din pasiunile mele, fotografia, și chiar mi s-au cumpărat niște fotografii (sume modice, pe care “le-am investit” tot în acea comunitate, dar suficient cât să mă determine să-mi iau un dslr). Știu că mai am foarte mult de muncă, dar mă plictisesc repede (sau obosesc repede învățând detalii tehnice, dacă nu am oportunitatea să le pun în practică).

În orice caz, pot spune că e un hobby pe care l-am adoptat de când eram copil, care mă reprezintă și care nu m-a abandonat la nevoie. Adică nimic nu mi se pare mai relaxant și mai încărcător de energie, în zilele mai deprima(n)te, decât ieșitul la explorat lumea înconjurătoare, cu aparatul de gât. Menționez că în viitorul apropiat intenționez să-mi mai iau 2 obiective (unul pentru macro și unul pentru distanță) și un filtru de polarizare.

– Am scris primul articol, care mi s-a publicat într-o revistă offline, exclusiv în limba engleză. O revistă distribuită gratuit și de circulație internă, ce-i drept, dar mi-a fost suficient încât să conștientizez că am mai sădit încă o sămânță de creativitate, de care sunt foarte mândră.

– Am participat, pentru prima oară, ca voluntar pentru un proiect de plantat copăcei și m-am distrat de minune.

– Am mai împlinit încă 4 luni în câmpul muncii, într-un domeniu relativ nou față de ce am lucrat până acum, după o idee care mi-a venit de aici: Venus conjunct Saturn. Acum mă încăpățânez să arăt că ideea era potrivită, până când mă voi mai trezi încă o dată, la 8:45 AM, coborând din metrou la Crângași, așteptându-mă să fie Preciziei 😀

În rest, hai să creștem mari, copiind unii de la alții doar ceea ce ne enervează cel mai tare 😛

8 thoughts on “19 iunie 2011

 1. Liviu Radulescu

  BUNA ZIUA SI FELICITARI! TOCMAI ATI PRIMIT PREMIUL ‘MOST WANTED BLOG’ DIN PARTEA GRUPULUI DE BLOGGERI MWB, PENTRU PASIUNEA, TALENTUL, ORIGINALITATEA, IMAGINATIA SI CREATIVITATEA CU CARE VA SCRIETI BLOGUL ! ACEST PREMIU ESTE UNUL SIMBOLIC, MENIT SA SCOATA IN EVIDENTA VALOAREA BLOGULUI DUMNEAVOASTRA, TOTODATA ESTE SI O INVITATIE DE A FACE PARTE DINTR.O COMUNITATE SELECTA DE BLOGURI CE RESPECTA RESPONSABILITATEA SI CALITATEA INFORMATIONALA ! GASITI MAI MULTE INFORMATII DESPRE ACEST PREMIU PE MOSTWANTEDBLOG.ORG! VA PUTETI REVENDICA PREMIUL AICI : http://www.mostwantedblog.org/2011/06/premiantii-most-wanted-blog-iunie-2011.html SAU AICI http://www.mostwantedblog.org/p/revendica-premiul-mwb.html ! BINE ATI VENIT PE MOST WANTED BLOG !
  ”MWB nu cauta faima,nu cauta cifre si nici statistici ,cauta valoarea,originalitatea ,talentul si pasiunea…..iar asta face oricine accepta premiul MWB si mai ales cei ce aleg sa devina membrii sau autori ai comunitatii MWB!

  Reply
  1. Stefania Post author

   Cam multe caps-uri pentru un premiu simbolic, dat pentru inca alte 49 de “cel mai dorit blog”, premiu care va trebui si revendicat… daca vreau sa fiu unul din membri. N-am vrut eu sa fac parte nici din Mensa, la timpul ei… dar daca asta atrag… sa-mi fie invatatura de minte.

 2. Liviu Radulescu

  -sa.mi fie cu iertare daca mesajul de instiintare a parut un spam, am vrut sa evit intocmai varianta prin care as fi instiintat despre premiu printr.un mesaj simplu, nedetaliat ; apoi , CAPS.ul isi are rolul sau in asemenea mesaje, mai ales daca ne gandim ca fiecare are un stil aparte de scris, mai mic sau mai mare, mai usor de citit sau nu, am vrut doar sa evidentiez! – ar fi fost mai placut daca ar fi fost doar un premiant si nu 51? eu unul nu cred, de fapt nu asta inseamna MWB, nu cautam elitele, de fapt nici prin gand nu avem sa facem asa ceva, cautam oamenii dispusi sa impartasesca experienta, intelepciunea, pasiunea si talentul lor (astea,crede.ma pe cuvant , nu sunt cuvinte goale ) , iar premiul este primul pas, stabilirea contactului , apoi, de suntem primiti cu respect si apreciere , propunem pasul doi, acela de a devenii autor!
  *-au fost oferite 51 de premii din simplul motiv ca premiile se ofera o data la doua luni de zile, facandu.se o triere din peste 872 de bloguri cum a fost acum(cifra difera de fiecare data, in functie de propunerile autorilor MWB)
  *-nu caut sa te conving , am raspuns la mesaj pt ca asa se cuvenea, sa am dreptul la replica, m.as bucura insa sa tii cont de un singur amanunt, ca MWB este singura comunitate de bloggeri care organizeaza concursuri cu premii reale (Mostenirea si Nopti Magice in Miez de Iarna), spun asta pentru ca din cei aprope 6 ani de blogging nu prea am vazut ca cineva din vasta noastra blogosfera sa faca asa ceva benevol si pe cost propriu, (fara a pretinde sau cauta beneficii de tip rating, publicitate,sponsori), facem totul pur si simplu din pasiune
  – o seara buna va doresc ! -ma voi preface ca nu am inteles aluzia din ultima dvs. fraza

  Reply
 3. Tudor Enea

  Cat de simpla e viata… si totusi cat e de frumoasa. Sper ca zambetul tau e la locul lui pentru ca in fiecare zi viata abia incepe!
  Zi senina si zambete colorate!

  (p.s. Liviu are intentii bune sa stii;) )

  Reply
  1. Stefania Post author

   Buna Tudor! da, zambetul meu e la locul lui, iar eu sunt in Paris 😀 revin cu detalii pe tema asta…
   cat despre Liviu, stii zicala aceea cu “drumul spre” si cu “intentiile bune” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.