Cate una pentru fiecare

În ultimele zile am fost foarte pasionată de a găsi greșeli… mai ales mie… de a le număra, de a le pune pe categorii, de a le investiga cauzele, de a învăța din ele… și de a încerca să le grupez în povești, pentru a putea înțelege și elimina cauzele lor… de a le pune în statistici și de a calcula un trend și un target pentru luna viitoare. Ma întreb cum s-ar schimba viața mea dacă m-aș dedica trup și suflet în a le găsi, dacă aș fi plătită special pentru asta: bonus pentru găsit greșeli… 🙂

Ieri m-am apucat să învăț arabă. :)) Ideea mi-a venit de vreo lună așa, de când am aflat că e foarte apreciată prin companiile multinaționale, dar abia ieri m-a adus universul în același loc cu o persoană dispusă să mă inițieze :))

Am renunțat după prima ședință, cea în care am învățat să înnumăr până la 1: Wahid, adică. Și tema pentru acasă: http://www.internetpolyglot.com/romanian/lesson-1204201200 Sunt curioasă dacă va mai urma și lecția a doua. 

Acum, pentru a nu fi considerată chiar atât de superficială, caut pe net să văd dacă titlul inițial al acestui post: De la Babilon încoace, are vreo legătură cu araba sau cu ebraica. Deși, parcă am mai multă rezonanță cu ebraica… Încă un set de limbi tare ciudate… după chineză și japoneză adică… nu că aș fi avut vreodată vreo tangență cu una din aceste două, în afară de marca universală a jucăriilor din copilăria mea și Crouching Tiger, Hidden Dragon. Interesant film. Nu l-aș fi văzut dacă nu m-ar fi atras de pe pagina de hi5 a lui “the one that doesn’t even exist”.

Și ce mai voiam să mai zic… A, da! Acum vreo 2 săptămâni am avut o revelație referitoare la Biblie… La Noul și la Vechiul Testament, adică. Până acum eu am trăit cu impresia că aceste două “cărți” sunt doar niște povești ale trecutului, fără a conștientiza semnificația cuvântului Testament, din titlul lor.

Și acum mă încăpățânez să descopăr că au sens și în viitor… în încercarea de a-mi găsi moștenirea divină 🙂 Probabil din cauza recentei Luni Noi în Leu, care mi-a tranzitat casa a IX-a în conjuncție cu Venus, în careu cu Pluto natal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.