Viața de scriitor, în filme

Poate mă repet, dar n-o să uit niciodată de primul meu blog, început în toamna lui 2006, cu puțin înainte să intru la master. Și mă gândeam, ca editor, redactor sau orice alt post, care necesită să scrii, mai ales articole care să atingă sufletul cititorilor, cum știi unde să tragi linia dintre viața personală și viața personal-publică? Cum știi să faci diferența dintre viața ta, experiențele tale și viețile oamenilor care te înconjoară și pe care îi admiri pentru succesul lor?

Adică sunt oameni, care, uneori involuntar, fac parte din viețile noastre, dar care nu ar fi deloc impresionați să ajungă subiecte de povești de blog. Sau de forumuri. … și totuși, dacă mi s-ar da șansa să mă întorc în timp, să schimb ceva, nu aș schimba absolut nimic. Ce a fost, a fost, e acolo, în trecut, chiar dacă n-a fost absolut nimic mai mult decât o poveste SF, chiar dacă diferența dintre acea poveste și prezent nu este decât de 5… unități de timp.

De vreo 2 zile mă uit pe astrograma mea: tranzite nu foarte favorabile, dar cred că mi s-a luat și mie de ele. Și, ca o paranteză așa, chiar cred că ar trebui să mă gândesc cum ar fi, din punct de vedere tehnic, ca Venus să facă autostopul la mine pe astrogramă. Poate, dacă ar intra în mers aparent retrograd? 😀

Aseară am adormit cu gândul la Gilmore Girls, abia așteptam să văd maratonul de azi-dimineață de pe Diva Universal. Dar se pare că tranzitele și-au băgat nasul și aici: azi nu avem Rory, azi avem Erica! Și așa mă simt ca și cum aș lua-o din nou de la început, de la începutul din aprilie-mai 2010.

Nu știu dacă am menționat vreodată, dar îmi plac la nebunie scenele de toamnă din filme, când oamenii merg pe străzi, cu razele difuze ale soarelui în spate, cu un machiaj impecabil și cu niște replici tare romantice. Acum, sincer, chiar mi-e teamă de toamna ce va veni și de schimbările pe care mi le are destinate…

2 thoughts on “Viața de scriitor, în filme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.