Între existență și non-existență

Căutând ceva interesant de făcut în dimineața asta, în timpul cafeluței, m-am trezit sortându-mi pozele de pe Facebook… și am descoperit în calculator niște poze din călătorii, pe care pur și simplu nu-mi amintesc să le fi făcut 🙂

Dacă aș fi știut acum 5 ani, pe vremea asta, spre exemplu, că încă voi mai exista, acum și aici, poate că pe alocuri aș fi luat alte decizii. Dar, poate chiar faptul că aș fi luat alte decizii, mi-ar fi anulat acest viitor. Acum, nu știu daca ceea ce sunt și ceea ce am acum este the best possible, dar aș putea măcar să încerc să reflectez, dacă, totuși, aș fi putut trece mai ușor peste anumite gropi sau dacă aș ocolit mai ușor anumiți bolovani, dacă aș fi știut că sunt acolo.

Am 27 de ani, 7 luni și 20 de zile. 5 ani, peste această dată, unde sunt? Sau, hai mai aproape, în ziua în care voi implini 30 de ani, ceea ce chiar mi se pare o vârstă foarte frumoasă.

Găsisem scris undeva pe net că exact atunci când renununțăm să mai deținem controlul asupra vieții noastre începem să o trăim cu adevărat. Atunci când pur și simplu lăsăm evenimentele să se întâmple. Numai că există momente când trebuie să mai tragem și noi de cârmă, în stânga sau în dreapta, când trebuie să ne oprim pentru a ne lua doza de kerosen, când trebuie să închidem oblonul pentru a nu ne pierde încărcătura, când trebuie să lăsăm parasolarele pentru a nu orbi sau să deschidem geamul aerul condiționat pentru a nu ne asfixia.

Anumite studii de fizică cuantică, combinate cu alte studii de parapsihologie… chiar spun că omul, în sinea lui, este cel mai potent vehicul de transport în timp. Doar că, uneori, avem nevoie de alții ca să ne găsească cutiile negre.

2 thoughts on “Între existență și non-existență

  1. shaman

    “Dacă aș fi știut acum 5 ani, pe vremea asta, spre exemplu, că încă voi mai exista, acum și aici, poate că pe alocuri aș fi luat alte decizii”- Mie nu-mi pare rau de deciziile pe care le-am luat. Daca am gresit, am invatat din asta. Imi pare rau de deciziile pe care nu le-am luat. Paradoxal, nu?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.