niste chestii… mentale

De ce ne e de 10 ori mai usor sa ne limitam singuri, tot repetandu-ne mental: “Nu pot / nu stiu sa fac asta” decat “Hai sa incerc / o sa fac tot posibilul / am nevoie de mai mult timp sa invat / am nevoie de liniste ca sa invat sa fac asta etc.” ?

Nu cred ca este un stil in care lucreaza doar mintea mea, ci este un stil in care lucreaza mintea majoritatii oamenilor care lucreaza intr-un mediu “sistem”, in care 90% din sarcini sunt repetitive si mecanice.

De mult prea multe ori ne e frica sa ne intrebam de ce nu suntem pe deplin fericiti. Ne e frica tocmai de raspunsurile pe care le putem obtine, din care se observa detasat: “pentru ca suntem prosti”. Si da, deja am obosit in ceea ce voiam sa scriu, ca doar e vineri seara, dupa o saptamana de munca coduri, litere si cifre.

In seara asta i-am spus maica-mii la telefon ca mi-am luat orga. “Nu esti sanatoasa!” a fost prima ei reactie. Dap. Pentru simplul fapt ca am indraznit sa-mi introduc in realitatea fizica un obiect pe care l-am visat de cand ma stiu, care ma va ajuta sa “pun pe hartie” tot ceea ceea ce se invartea in capul meu in momentele in care ma simteam complet deconectata de restul lumii, nu sunt sanatoasa. Si cred ca mai sunt oameni in viata mea care mai au asemenea reactii “de bucurie”.

E nevoie de foarte mult timp. Nici nu ma asteptam sa-mi fie usor. Ar fi fost mult prea plictisitor daca ar fi fost usor, doar ca sa invat sa scriu fara sa ma uit la tastatura mi-au luat vreo 10 ani… Deci ma astept ca aceasta jucarie sa-mi ajunga pentru toata viata. Iar daca va mai exista viata “dupa ea”, ma voi apuca sa pictez :)))

Dap. In ziua de azi, daca stii cum sa te faci fericit, inseamna ca nu esti normal.

A, da.. si de unde “mi-a venit ideea” de a scrie acest post: mi-am dat seama ca nu stiu sa recunosc / sa citesc notele situate deasupra sau dedesubtul gamei principale. 😀 Doar atat… http://www.scribd.com/doc/3278656/Notiuni-generale-de-teorie-muzicala

 

3 thoughts on “niste chestii… mentale

  1. ShhShh.. I've got a secret identity

    Postul asta imi place mai mult decat ala cu “Ce nu vreau de la viata”. Gandeste-te la chestii pozitive, Stefania. Ce daca nu esti sanatoasa? Eu cred ca e o chestie de bine. 🙂 Nu esti ca toata lumea. Pentru ca indraznesti sa visezi si sa-ti pui visele in aplicare. As vrea sa nu mai ai regrete. Sa te bucuri de ce ai realizat. *hug x3*

    Reply
  2. ShhShh.. I've got a secret identity

    Pai nu stiu.. pentru mine a nu fi sanatoasa e ceva de bine. Inseamna sa fii diferit. Inseamna sa indraznesti. Crezi ca a existat vreun om MARE care sa fi fost sanatos? Eu cred ca nu.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.