Ce stii tu Luna??

Ce stii tu Luna?? Stai acolo pe cer, nici macar nu produci lumina, doar te mai arati din cand in cand si doar o singura data pe “tine” completa. Mai atragi din cand in cand cate-o maree… si cate-o migrena…

Cum sa explic… de azi: Martie, 28, 2012, de la ora 8.00 PM, mi-a venit ideea sa-mi creez un Alter Ego mai puternic decat ceea ce am fost pana acum. Pot sa fac asta. Trebuie doar sa vreau. Trebuie doar sa invat sa fiu mai egoista… iar atunci cand spui PA si nu auzi niciun raspuns inapoi, nici nu ar trebui sa fie foarte greu.

Adica pur si simplu (ma rog, nu chiar simplu, in ultimele 2 ore am avut o discutie mentala cu mine insami, pana am ajuns la aceasta concluzie) mi-am dat seama ca in loc sa ma plang si sa astept ca cineva sa apara si sa ma salveze, cel mai mult m-ar face fericita daca as reusi chiar eu insami sa ma salvez pe mine. Am mai avut franturi de “dat seama” pe tema asta, pana acum, dar abia acum mi-am dat-o complet. Seama.

Ma doare doar faptul ca stiu ca mai sunt o gramada de lucruri de invatat si pe care probabil nu le voi invata niciodata. O colega mi-a spus odata, cam exact acum 4 ani pe vremea asta, ca la cum arat fizic+psihic, eu ma voi sinucide… iar eu i-am raspuns intr-un ras isteric: “Da, asa e, chiar ai dreptate! In 2115! Asa mi-au iesit calculele aseara”. Si nu, nimeni nu ma va convinge vreodata ca stie ce inseamna viata, daca nu i-a trecut niciodata prin cap aceasta idee. Macabra.

Imi propun, macar in “timpul scurt” care mi-a mai ramas, sa intreb cat pot, in stanga si in dreapta si sa invat tot ceea ce imi trece prin cap sa invat! O data si o data, imi va folosi la ceva. Si apoi o voi invata si pe Stefania mica :)) Nu stiu cine sunt si probabil nu voi stii niciodata. Asa sunt eu. Ask Neptune for that… Iar ceea ce pot, voi stii doar incercand.

Anyway… acum cativa ani, la un job anterior, am avut o colega (alta), care mi-a povestit de aceasta uniune, “cu tine insati”. Poate am inteles atunci, poate n-am inteles, ideea e ca azi nu mai am nimic altceva de ales, decat sa inteleg.

Asa deci si prin urmare… acest EU nou se va transforma in impresarul EU-ului vechi. Voi mai avea caderi, sunt sigura de asta, dar ma voi ridica usor, cu demnitate, ma voi scutura de praf si voi merge in continuare fara a ma uita in urma. Chiar si doar cu gandul. Atunci cand nu voi mai avea putere sa misc niciun deget, iar siroaie de lacrimi mi se vor prelinge pe obraji.

2 thoughts on “Ce stii tu Luna??

 1. Ioan Stoenică

  Mi se pare foarte util sa-ti pui astfel de intrebari – e primul pas spre gasirea unor raspunsuri – care ar putea duce la mai multa intelegere si cunoastere de sine. Iti doresc sa reusesti – nu e chiar asa greu cum pare la inceput, cand se amesteca o multime de ganduri si intrebari de-a valma prin minte. Ideea e sa incerci sa le gasesti o ordine si sa nu le pierzi (scrisul ajuta foarte mult).

  Si daca tot cauti raspunsuri in stanga si in dreapta, ai putea gasi cateva (mai multe) si prin textele mele. Stiu ca altii (dar si eu) au gasit.

  Uite o varianta:

  http://ioanstoenica.wordpress.com/2009/12/07/printesa-din-turn/

  Reply
 2. Stefania Post author

  Multumesc pentru comentariu 🙂
  Cat despre intrebari (si raspunsuri)..eu ma refeream la o chestie/activitate specifica.. textele mele sunt cam criptice… si in ultima perioada au si ceva influente (adverse) din piesa de teatru in care o sa joc in curand.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.