Cand mai ai chestii de spus si a expirat timpul

Zilele astea parca ma incapatanez sa ma agat cu tot dinadinsul de tot ceea ce a mai ramas, cat de cat, stabil, in viata mea.

Brusc incep sa-mi aduc aminte situatii, scene, replici, ale mai multor povesti…si, punand cap la cap parca unele dau cu plus. Nu cu foarte mult, dar suficient cat sa te simti confortabil, dar fara sa-ti pierzi, totusi, motivarea de a deveni o fiinta mai buna…mai frumoasa etc.

Cand am ajuns aici – ma rog, mai mult pe drum incoace – ma gandeam sa scriu experientele de azi dintr-o perspectiva usor diferita…poate ceva mai trista…doar ca, dupa ce m-am asezat la masa si mi-am comandat un pahar de vin rosu, perspectiva a inceput sa se schimbe.

Azi am primit mai multe vesti, printre care, doua cele mai importante, una pozitiva si una negativa. Pentru prima oara am inteles semnificatia lui “Adio, dar raman”.

Nu stiu sa renunt. Sau nu pot. Ca si cum aceasta optiune pur si simplu nu ar exista. Ca si cum absolut orice as spune acum, are un sens.

Ma gandeam deasemenea, cu un oarecare iz negativ, ca e adevarat ca nu stii niciodata cand incepe o relatie cu un varsator…sau cu cineva care iubeste in acest mod…dar stii foarte bine cand se termina. Pentru ca toate s-au terminat prin “trasul presului de sub picioare” sau prin “taiatul cracii de care stai agatat”. Si fara sa ai timp sa stai pe ganduri, cazi. In fund, in cap…sau, daca ai suficient noroc, chiar in picioare. Ceva mai departe decat de unde stateai, dar tot in picioare.

Revenind la vestile primite azi si la indemnul/sfatul pe care l-am primit odata, de a nu mai asocia lucruri/situatii care se intampla in viata mea cu oamenii care erau acolo cand s-au intamplat…sunt unele momente cand nu mai stii unde sa te duci, dupa ce “valul trece”. Dupa ce, pare ca destinul tau nu e chiar pe aceeasi linie cu cel al grupului din care ai facut parte pentru o anumita perioada.

Si te mai duci inca o data in locul in care “a fost odata”. Doar ca sa simti daca mai e ceva de simtit sau daca mai e ceva de vazut, ce ti-a scapat, din cauza ca anturajul ti-a distras atentia. Ca sa vezi daca in toate momentele anterioare in care “ai fost acolo”, ai fost pentru tine sau pentru altcineva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.