Responsabilitati

Cateodata sunt lucruri extrem de simple, dar care apasa foarte puternic: un tricou pentru personajul din piesa; un meniu de 5 crispy strips pentru fratimio; un telefon dat unui amic caruia i-am promis ca il voi acompania pentru o pizza; un myte EoD… … sunt responsabilitati foarte simple, doar ca, datorita faptului ca par sa faca parte din universuri paralele diferite, mi-e foarte greu sa le duc pe toate cap la cap, fara ajutor.

Am inceput sa am cosmaruri cu faptul ca inca nu mi-am reparat bicicleta. Si nu e vorba numai de activitatea in sine, cat este presiunea cauzata de “datoria morala” pe care o am fata de fiecare persoana, care m-a auzit spunand ca trebuie sa-mi repar bicicleta… Aveam o perioada cand faceam toate lucrurile astea, pur si simplu. Acum, procrastinarea imi ocupa cel mai mult timp. Activitatea de a crea ceva care nu are nicio efectivitate, imi ocupa cel mai mult timp.

Cateodata imi doresc sa nu mai visez decat realitatea. Nimeni nu poate fi puternic 100% din zi, 7 zile pe saptamana… doar ca, atunci cand cedam, macar sa o facem tot in acelasi plan… sau univers. Paralel.

Si, totusi, in ultima clipa, am realizat ca AZI nu-mi lipseste absolut nimic si ca sunt impacata cu soarta mea. Ba chiar am foarte multe motive sa fiu multumita de soarta pe care o am, in comparatie cu alti oameni. Iar maine… poimaine… etc. cand imi vor aparea alte responsabilitati, care ma vor face sa ma pierd pe moment, de teama ca nu le voi indeplini corect, cu succes, ma bazez pe faptul ca mai au si altii responsabilitati fata de mine… sa ma sustina si sa ma ghideze.

Exagerez. E vineri seara. 11 PM. Acum, cand abia pot spune ca am reusit sa ma adaptez – senzitiv – saptamanii de lucru, in sensul de a dormi noaptea si de a munci ziua… Numai ca, pentru mine, si ceea ce stiu ca sunt eu, asta inseamna un regres… de la proactivitate – la reactivitate. Si tot ce se intampla in jurul meu, imi arata ca ma indrept vertiginos in directia gresita. Dar nu am alta cale… Poate totusi, exista o plasa de siguranta… undeva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.