Ice-cream day!

Azi am primit cate o inghetata pe bat din partea firmei, dupa masa de pranz 🙂 Cool !! Si micul dejun era deja pe masa cand am ajuns, deci a prins bine.

Ma gandeam asa, in alta ordine de idei, ca cehii sunt destepti in felul lor si tin foarte mult la ciudata lor limba: exista o singura banca, in toata Praga*, unde poti sa-ti deschizi un cont cu contract si cu suport in limba engleza si pentru o taxa lunara de intretinere, exorbitanta – 390 CZK. Desi, daca ii transform in EUR parca nu mai par asa multi, adica 15. Dar ma rog…. La noi cred ca exista o singura banca unde mai gasesti sa-ti deschizi un cont in romana :D… sau poate exagerez, a trecut cam mult de cand n-am mai avut treaba cu bancile.

In rest, toate bune si frumoase. Nimic nu se pierde. Iar ceea ce nu se rezolva azi**, se numeste, in limbaj pozitiv, “acumulare de informatii utile & experienta” pentru viitor.

Ma pierdusem azi la amiaza printr-o piata centrala, pietonala – e posibil sa fi fost tot aceeasi piata in care m-am pierdut si acum 10 ani – si ma gandeam ce naiba caut aici. Dar mi-am revenit repede: am intrat in joc, acum trebuie sa invat sa dansez… in ceha. Ma gandeam, asa, ca exista mai multe universuri paralele in Praga asta:

  1. Praga de la serviciu, unde toata lumea vorbeste cu mine in engleza, ceea ce e super reconfortant – bine ca petrec 8 ore pe zi acolo 🙂
  2. Praga administrativa, adica toata partea in care trebuie sa alerg prin diverse locuri ca sa rezolv diverse chestii, unde dau peste diversi oameni care “don’t speak English!” si intampin tot felul de chestii, care ma tin in loc, pe care nici nu le-am gandit;
  3. Praga turistica – pe care am cam neglijat-o pana acum, pentru ca nu mi-a permis timpul, care cuprinde toate amintirile, pe care le am despre Praga, de cand am fost prima oara aici, acum 10 ani.
  4. Praga mea – care incepe din momentul in care intru in casa, pana in momentul in care ies dimineata pe usa si include scrisul pe blog, gatitul, visatul etc. 😀 Si patura aia bolnava care incepe sa ma scoata din sarite pentru ca imi contamineaza toate hainele cu scame. Ma intreb care o fi semnificatia spirituala… Dar, aseara, mi-a oferit colega mea de apartament, o plapumioara, pe care a si spalat-o inainte! 🙂

Acum ma duc sa-mi gatesc. Cu ultimele puteri, mi-am luat niste provizii, de la Albert, l-am gasit langa Mustek.

*A, da – sediul acela al Česká Spořitelna, care e special pentru expati, este situat pe Rytirska, no 29, Praha 1. Adica langa statia de metrou Mustek:

** Tocmai am descoperit, acum, cautand confirmari in niste documente, ca se poate face cerere pentru cazier si la oficiile postale, unul fiind chiar pe Slunecni namesti 8, Prague 5. Deschis de luni pana vineri, 8 AM – 7 PM, iar sambata 9 AM – 1 PM. Cool, deci nu mai trebuie sa aflu cum se traverseaza autostrada care merge inspre Brno, ca sa reusesc sa calc pragul Curtii Supreme de Justitie 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.