Fi-v-ar vazduhul sa va fie!

Aseara am ajuns sa ma enervez si sa-mi si exprim enervarea fata de infirmiere – si sa tip la ele, in ceha – pentru ca au deschis doua ochiuri de fereastra, inclusiv usa, pentru ca noua colega avea lipsa de vazduh… in cap. Pana aseara parca cealalta tinea cu mine, acum si-a gasit pe cineva cu care rezoneaza mai bine la nivel de etate, conditii fizice si psihice si gabarit.

Cu o fata din aia intimidanta, de Venus pe Ascendent in Scorpion, m-am uitat la ambele in acelasi timp si le-am zis ca daca nu inchid macar unul din ochiurile alea doua ma dau eu jos din pat si il inchid! Si doctorului nu o sa-i placa asta. Si au plecat si au inchis usa dupa ele. Am fost multumita, oricum blufam, mi-am luat hanoracul pe mine si observam particulele de vazduh cald si frumos inmiresmat cum sunt cucerite si decimate de particulele de vazduh rece si poluat.

Daca ai stii cat ma poate irita acest specimen de fiinta: grasa cat o balena esuata, care vorbeste singura non-stop si cand vorbeste cu restul vorbeste mult prea tare si are si un limbaj de mahala – da, am ajuns sa recunosc toate cuvintele urate si injuraturile. Eu nu inteleg cum pot unii oameni sa ajunga asa nesimtiti fata de propriul corp. Da, sunt tanara, n-am avut sarcini, n-am probleme de sanatate care sa ma impiedice sa slabesc, cand se mai intampla cateodata sa mananc ca o vaca, deci nu stiu prin ce trec ele, deci ar trebui sa nu mai judec. Si mi-a dat Dumnezeu si suficienta minte si bani ca sa pot sa testez mai multe alimente si sa pastrez doar ce e sanatos pentru mine… Sunt o norocoasa, ce sa mai.

Sunt atat de norocoasa incat o sa ies de aici cu vreo 10 kg mai putin decat am intrat, pentru ca n-am rude care sa-mi aduca sacosi cu mancare si sa se indrepte direct catre fereastra cand intra in camera.

Atat de norocoasa sunt incat am ajuns sa cer somnifere ca sa pot dormi noaptea, pentru ca balenele esuate dorm atat de… linistit noaptea, de zici ca sunt niste bebelusi care n-au nici colici, nici nu le ies dintisorii si nici nu le e frica sa doarma singuri in patut. Nici macar o sforaitura sau o grohaitura sau o horcaitura n-am auzit!! Doamne fereste sa zic ceva de ce iese pe partea cealalta. Niste ingerasi sunt dragele de ele! Nici una n-am vazut pana acum stand pe oala si mancandu-si pranzul in acelasi timp!

Atat de norocoasa sunt incat nu-mi vine niciodata, la miezul noptii, sa ma fac ca mi-a scapat capacul de la oala de noapte, de la inaltimea cea mai mare la care ajung si pe suprafata cea mai zgomotoasa pe care o am la dispozitie. Doamne fereste sa se trezeasca ingerasii si sa inchida gura, ca sa sforaie doar pe nasuc si sa nu mai ragaie.

Cel mai fun mi se pare cand vorbesc despre mine cu rudele lor si ma lauda ca sunt desteapta si indemanatica si ca vorbesc atatea limbi straine si au impresia ca nu inteleg ceea ce spun despre mine.

Dar sa fim oameni intelepti si sa nu-i barfim pe altii. A se intelege ca acest post este o admiratie adusa procesului de echilibrare de presiune, prin care se face curent, atunci cand deschizi si usa si geamul in acelasi timp. Procesul asta care ii afecteaza numai pe romani, mai ales pe aia care nu s-au mai dat jos din pat de 7 saptamani. Ma intreb daca exista vreun record pentru asta.

De asemenea si procesului prin care circula sunetul, cu multumiri speciale aduse tot elementului numit vazduh, care face posibila aceasta circulatie. Cat si procesului prin care circula… parfumurile. Si mirosul sublim de old lady wipes.

Postludiu: tocmai a intrat in camera una din tipele de aseara. M-am uitat la ea razand in hohote si tinandu-ma de burta si am rugat-o daca nu vrea cumva sa deschida putin geamul. Dar sa lase si usa deschisa. Dupa fata pe care a facut-o as zice ca a suferit un usor atac cerebral.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.