Despre “horoscoape”..

Tocmai am vazut o chestie pe facebook.. intr-un loc, in care, practic, nu aveam ce sa caut, dar, ma rog.. nu stii niciodata de unde vine inspiratia.

O chestie care m-a starnit sa scriu postul asta, care insumeaza aprox 10 ani de studiat si experimentat astrologia, atat pe pielea mea cat si pe pielea altora, din jurul meu si din trecutul meu. Au mai scris si altii despre asta, dar pana acum nu am gasit nicaieri o explicatie exhaustiva, ca cea pe care o sa o dau mai jos.

1. Horoscoapele din reviste sau de pe net au probabilitate cam de 2 la 10.000 sa se potriveasca, asta in conditiile in care astrologul are habar ce face. Si zic eu – probabilitate suficienta, cat sa intrige unele persoane sa studieze astrologia. Horoscoapele sunt facute la general, pentru fiecare zodie in parte, in functie de casele in care pica planetele guvernatoare ale zodiei respective si in functie de cele mai importante aspecte dintre planete si/sau asteroizi, in perioada care se analizeaza, considerand zodia care se analizeaza in casa I.

De exemplu, pentru zodia Sagetator – cuspida casei I fiind considerata gradul 0(zero) Sagetator – ne atrage atentia Jupiter (momentan in miscare aparent Retrograda) – guvernatorul – care acum se situeaza la 16 grade in Fecioara. Fecioara, fiind al 3-lea semn inaintea Sagetatorului, rezulta ca Jupiter “afecteaza” casa a X-a a zodiei Sagetator. Apoi, Mercur, la 9 grade in Berbec, pica in casa a V-a..

Asa… acum, ca sa i se potriveasca horoscopul – Atentie: facut doar pe baza zodiei solare!! – trebuie ca persoana care-l citeste sa se fi nascut cu Soarele pe Ascendent, cu Ascendentul pe gradul 0(zero) in Sagetator… probabilitate=1/(360/365×360)×1/(12×30)×30 (Soarele se misca aprox 1 grad pe zi=360 grade/365 zile; ascendentul se misca 1 grad la 4 minute = 24×60/12×30, dar doar daca persoana s-a nascut la 0(zero) latitudine, 0(zero) longitudine, in ziua cu echinoctiul; inmultit cu 30 pentru ca horoscopul se face pentru fiecare zodie in parte, adica pentru fiecare calup de 30 de grade).

2. Astrologia Occidentala – adica cea folosita in majoritatea Europei – foloseste efemeridele calculate in timpul Tropical, care creaza o discordanta de aproape 75% dintr-un semn zodiacal, intre ce-ti arata programul de astrologie si ceea ce e intr-adevar pe cer. Ca exemplu, in momentul de fata, pe cer, Jupiter se “proiecteaza” inca asupra constelatiei Leu.. Adica Horoscoapele occidentale trebuie citite cam cu 3 sferturi de luna DUPA ce a trecut perioada pentru care au fost calculate :))

Exista, totusi, o solutie: utilizarea efemeridelor pe baza Zodiacului Sideral – pe care se bazeaza astrologia indiana. Tare, nu?

3. Considerand ca sunt doar 12 semne zodiacale si peste 8 mld de persoane… daca vrei o predictie pertinenta trebuie sa iei in calcul toate planetele: Soare, Luna, Venus, Marte, Mercur, Jupiter, Saturn, Neptun, Uranus SI Pluto.. inclusiv Ascendentul, Chiron, Juno, Lilith, Nodurile Lunare etc :)))))

4. Ca sa poti sa-ti dai seama de efectul influentei tranzitelor planetare – adica sa nu treaca asa pe nesimtite pe langa tine, adica fara sa poti distinge cum au rezonat cu starea ta psihica/emotionala – trebuie mai intai si OBLIGATORIU sa-ti insusesti ceea ce ai in astrograma natala… in conditiile in care astrograma e facuta pe baza efemeridelor calculate pe setarea de timp “zodiacul Sideral”. 😀

In Concluzie: singurul horoscop care AR AVEA sanse semnificative sa se potriveasca este cel facut pe baza astrogramei individuale a fiecarei persoane. De catre persoana respectiva in parte, dupa ani si ani de studii si experimente, analizand, ca referinta, tranzitele din trecut, in momentele cheie ale vietii. Doar de catre persoana respectiva in parte, pentru ca numai persoana respectiva se poate calibra cu ceea ce arata astrograma, fiecare astrolog interpretand prin prisma lui de perceptie a realitatii sau prin prisma unor clienti anteriori.

Post Concluzie: daca vrei sa obtii un rezultat care sa justifice anii de studiu, sa “stinga” karma negativa din injuraturile primite si suferintele provocate de blocarile de pe Hi5/Facebook, studiaza si interpreteaza astrologia in tandem cu numerologia. Iar rezultatul care sa justifice aceste lucruri nu e nimic mai mult decat “sa intelegi de ce n-au mers relatiile, care n-au mers, din viata ta”.

Exemplu… cand te duci in club si vezi o tipa care-ti place, in prima instanta iti place pentru cum arata ea, nu pentru cum arata astrograma ei. Iar ea, daca nu te place inapoi… te duci acasa si o cauti pe Facebook si ii trimiti mesaj privat “Buna, poti sa-mi dai te rog ora ta de nastere? vreau doar sa stiu de ce nu m-ai gasit la fel de interesant cum ma credeam eu. Nu m-a mai refuzat nicio tipa pana acum. A, si localitatea, ca sunt sigur ca nu te-ai nascut in Los Angeles, cum scrie pe Facebook. Data nasterii am gasit-o pe Linkedin si am confirmat-o si cu BestJobs. A, numele l-am aflat dupa ce am tastat numarul tau de tel in Whatsapp… pe care l-am gasit in telefonul prietenei tale, salvat sub numele “Blonda sub acoperire”, in timp ce facea dus azi-dimineata, la mine :D. Iti doresc o viata linistita. Multumesc anticipat. Semnat: Astrologul refuzat aseara in club la ora 23:43″

Viitorul nu-l poate citi nimeni. Pentru ca (inca) nu exista. Poti, in cel mai bun caz, sa reusesti sa-ti creezi perioade de sincronicitate, pe baza autosugestiei, de la prea mult studiu de planete si numere.

Cu care te duci apoi la psihoterapie, ca sa ti se indrepte atentia asupra lucrurilor care s-au intamplat pe langa tine, in timp ce tu te incapatanai sa vezi doar “Venus + Juno in Scorpion conjunct Venus + Saturn + Ascendent in Sinastrie”, care te orbea din a vedea careul ala mare si lat dintre Marte in Leu si Venus + Saturn + Ascendent… in zodiacul Tropical.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s