Despre “Horoscoape” II

Pe ideea ca omul “cat traieste invata” ma gandeam sa continui postul anterior adaugand unele chestii pe care le-am descoperit si le-am meditat intre timp. In plus, azi am facut baie si “idiotii” nu terminasera de schimbat toate paturile si au tinut geamul deschis sa se aeriseasca in timp ce eu eram cu parul ud, infierbantata dupa baie si acum imi vine sa tusesc. Daca fac pneumonie dau spitalul in judecata… in orice caz, ma gandeam sa scriu ce am inteles eu din astrologie pana acum, asa ca testament pentru posteritate.

1. Probabilitatea aia.. am corectat-o de 3 ori dupa ce am publicat prima oara, pentru ca mi-am dat de fiecare data seama ca nu luam in calcul toate variabilele. Acum ma gandesc ca in unele cazuri e posibil ca acea probabilitate sa fie mult mai mare.

Spre exemplu, dupa data/ora nasterii mele, atat in zodiacul Tropical cat si in cel Sideral sunt tot Sagetatoare, in ambele avand tripla conjunctie Jupiter-Soare-Neptun in casa II. Deci la mine sansele ca horoscoapele sa se potriveasca sunt mai mari decat media, asta in conditiile in care citesc si pentru zodia Ascendentului. Faza amuzanta e ca am descoperit ca pe unele siteuri as fi chiar si zodia aia noua, Ophiuchus… :))

Asa, inca o chestie. Aspectele dintre planete tot alea sunt, indiferent ce sistem de timp se foloseste (Tropical sau Sideral), ceea ce inseamna ca, daca predictia e facuta pe baza aspectelor si nu pe baza zodiei in care se afla planeta, sansele cresc iar. Dar trebuie luate in calcul aspectele pe care le fac planetele in tranzit cu planetele din astrograma natala.

2. Retrogradarile. Pentru mine perioadele de retrogradare ale lui Mercur sunt sfinte. Le simt la maxim o saptamana de cand incep, pentru ca lumea din jurul meu pare mai dusa cu pluta decat de obicei, adica trebuie sa explic chestii simple de 2-3 ori pana cand sunt inteleasa. Am avut suficient timp sa experimentez si sa testez, dar nu aplec urechea la predictiile facute pentru zodia in care se afla Mercur, ci ma uit in ce case pica la mine in astrograma si ce aspecte face cu planetele natale. Asa ca o concluzie, de fiecare data cand Mercur e retrograd eu descopar greseli. Multe. Asa, din senin, fara sa depun niciun efort, ca si cum mintea mea ar lucra pe alta frecventa.

De asemenea, le acord mare importanta si perioadelor in care Jupiter, Saturn si Venus sunt in miscare aparent retrograda.

In cazul lui Jupiter, de fiecare data se schimba un anumit aspect al vietii mele, care ma face sa ma orientez catre dezvoltare interior-spirituala, in defavoarea celei exterior-materiale. La inceputul fiecarei perioade am asa vreo 2-3 saptamani de frustrare, pentru ca vad ca “aluatul nu mai creste”, asa ca ori trebuie sa caut sa-l pun la un loc mai calduros, ori sa schimb marca drojdiei 😀  Sau sa vad daca nu cumva am gresit vreun ingredient.

In perioadele cu Saturn retrograd observ ca structurile pe care le stiam in viata mea se schimba. Chestii legate de cele mai multe ori de munca: se schimba echipa, sarcinile de lucru, proiectul.. sau chiar angajatorul in sine. Sunt perioade cand lucrurile par confuze, iar “viitorul e greu de vizualizat, dar se aseaza apoi ca prin minune cand Saturn revine in mers direct.

Cu Venus retrograd m-am impacat cel mai greu. Pe asta il constientizez ca pe o nevoie acuta de a raspunde la intrebarile “cat valorez cu adevarat?” si “ce d**** fac cu viata mea?”.. plang mai des decat de obicei si scriu mai mult decat de obicei, tot ce am pe suflet. Adica sunt perioade de descarcare emotionala…

3. Ca lucrurile sa se intample intr-o directie sau alta trebuie ca mai multe energii sa se combine, intr-un mod benefic sau “nefast”. Adica e nevoie de mai mult de un singur lucru care sa nu functioneze corect, pentru ca un sistem sa cedeze.

In momentul accidentului au fost si Jupiter si Mercur retrograde. Plus alte aspecte puternice: Marte in tranzit conjunct Ascendentul meu, Saturn in tranzit conjunct Uranus natal…Uranus in tranzit opozitie Marte natal si careu Mercur natal… Mercur+Pluto in tranzit conjunct Mercur natal si Pluto transit careu Marte transit. (si probabil si altele, pe care nu le-am observat inca) “Misto” e ca nu vazusem chestiile astea inainte sa se intample, pentru ca nu stau cu capul in astrograma in fiecare zi si inca sunt muuuulte variabile pe care nu am capacitatea sa le cuprind.

E totusi o chestie interesanta, vazusem Nodul Nord care era in conjunctie cu Jupiter retrograd, in tranzit in casa X-a, si gasisem o interpretare de genul “va veti muta intr-un loc mai putin comfortabil, dar va va da posibilitatea sa cresteti ca autoritate” – si bineinteles ca nu mi-a trecut prin cap ca asta ar insemna ca voi locui 3 luni in spital, timp in care imi voi imbunatati fortat ceha.

4. Sincronicitatea.. Prima oara cand am experimentat asta a fost la putin timp dupa ce m-a atras astrologia si numerologia…  adica prin vara lui 2007. Pe scurt si fara sa dau prea multe detalii deconspiratoare.. o persoana pe care o cautasem toata viata pana atunci si pentru care am luat anumite decizii, ca sa stiu ca voi fi mai aproape de ea, era de fapt mult mai aproape de mine decat credeam. Adica avea serviciul la o strada distanta de al meu si se ducea acasa pe aceeasi strada pe care locuiam eu. Si am descoperit chestia asta de pe Bestjobs.. cu putin timp dupa ce i-am ghicit adresa de gmail (de parca, serios?!), dar, cu putin timp inainte sa ma prefac surprinsa, in timpul conversatiei avute pe mess, ca nu stiam ca lucreaza acolo. Bad me… si bineinteles ca lucrurile n-au mers, pentru ca eu le traiam deja, inainte sa se intample.

Adica daca iti dedici viata sa studiezi asta trebuie sa te incarci cu multa doza de detasare si sa accepti ca tu esti principalul tau experiment…si ca totul altceva e doar o iluzie.

5. Acum cateva saptamani am descoperit ca toti astia cu numarul destinului 33, pe care ii cunosc si i-am cunoscut vreodata, erau de fapt 6. Inclusiv eu. Asta pentru ca cica nu e suficient ca cifrele adunate sa dea 33, trebuie sa existe deja un numar maestru, care sa nu se reduca la o cifra, ori in ziua nasterii, ori in luna, ori in an, ori, dupa unele surse si mai restrictive, in toate 3.

Spre ex (complet aleatorii): 18.2.1984 (9+2+22), 22.1.2008 (22+1+10) sau “magicianul” 44: 29.11.1975 (11+11+22).

Asta e… nu-s material de numar maestru, trebuie sa cobor din turn.. si sa caut unul care chiar e.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s