A doua carte

Azi noapte am visat-o pe Diana.. am visat ca isi lansa o a doua carte, nu-mi amintesc despre ce era, desi i-am vazut foarte clar coperta. Eram intr-o sala mare, un fel de amfiteatru, si eu am luat 3 exemplare din cartea ei, am zis ca voi face cadou 2 din ele. Aveau pretul 24 de lei unul. Apoi m-am dus la Diana pentru autograf si am vorbit cu ea si mi-a mai dat 2 exemplare, cu coperta groasa, cartonata, de data asta – la oferta speciala, asa cu pret simbolic, 10 lei ambele :D, desi ea nu stia ca mai aveam inca 3 in geanta, pe care inca nu le platisem. A fost foarte calda si amabila, exact asa cum mi-o aduc aminte de la primul autograf, cand m-a imbratisat, pentru ca si-a amintit ca ii lasasem un comentariu pe site ca imi doresc asta :).

Later edit: mi-am amintit, eram si eu un personaj in cartea asta, Stefania, cu un nume de familie in engleza, care incepea cu S, de vreo 10-12 litere :).

Cand am iesit afara am primit un sms cum ca 2 din acele carti mi-au fost luate.. si nu stiam daca le voi mai primi inapoi. Semnat “C.” In plus, nu stiu ce s-a intamplat cu celelate 3, pentru ca de fapt nu mai aveam niciun exemplar la mine. M-am dus si am intrebat toate persoanele pe care le cunosteam, cu numele cu litera asta, dar n-am rezolvat nimic. Apoi, in ultima instanta, m-am dus la el si mi-a zis ca da, el le-a luat, dar doar pentru ca nu aveam nevoie de ele… Mi-a zis ceva de niste Aviane… :)) apoi… l-am luat de mana si l-am condus mai departe de multime…. si nu mai are rost sa ma repet, descriind visul in continuare.

In alta ordine de idei, analizand conflictul cu colega mea de camera, pe care nu o suportam… De ieri, de cand m-am ridicat in sezut, dupa 10 saptamani de stat numai pe spate, am simtit ca am inceput o noua viata. Dintr-o data mi s-a schimbat complet perspectiva asupra lucrurilor, iar emotia de iritabilitate pe care mi-o crea colega asta, brusc s-a transformat in compasiune. Si nu stiu exact cum, dar atunci am constientizat ca INVIDIA pe care o nutresti pentru o anumita persoana e singura emotie care iti creaza aceasta stare de iritabilitate, atunci cand persoana respectiva te abordeaza sau cand pur si simplu exista.. pe langa tine.

Si m-am gandit… cum adica invidie? Asta e absurd… cum sa pot sa fiu invidioasa pe o persoana care e grasa, urata, batrana, cu defecte de vorbire, vocabular ordinar si tendinte deluzionale? Ei bine, nu pe aceste lucruri, ci pe faptul ca se simte mai bine in pielea ei decat ma simt eu. Pentru ca e fericita, cu icoana ei acolo, vorbeste in fiecare zi cu icoana aia cu Iisus si se pare ca si EL ii raspunde inapoi… :creepy:. Pe faptul ca poate sa mearga… pe faptul ca are copii si nepoti care vin la ea aproape in fiecare zi… nepot care are “Fadded” ca ton de apel btw… pe faptul ca nu se supara cand vede ca nu o suport, si totusi insista, cateva minute, ore dupa.

O, ce bine suna “Iarta-ma!”. Si ce bine m-am simtit dupa ce i-am zis asta… acum radem si glumim impreuna, ba chiar o rog sa inchida usa, cand o uita sorele deschisa si se face curent, si se duce si o inchide cu placere. As zice asta si altor persoane daca as avea ocazia: “Iarta-ma pentru ca m-am comportat asa cum m-am comportat atunci, nefiind suficient de matura emotional, ca sa stiu sa ma comport altfel.”

Dar ieri a reusit doctorul primar sa ma scoata din sarite. E foarte curios cum se schimba modul cum reactioneaza ceilalti fata de tine dupa ce te vad ca-ti iesi din fire si ai atacuri de plans… incearca sa te inteleaga, dar nu te inteleg deloc. Te trateaza cu manusi, ca sa nu cumva sa te enervezi iar… dar ceea ce ei nu stiu e ca atacul respectiv e rezultatul unui cumul de factori foarte variati… si lucrul care te scoate din sarite cel mai tare e sa te trateze cineva cu manusi, dupa ce tu deja te-ai descarcat, fiind din nou puternic sa te lupti cu viata mai departe. E ca si cum ti-ar tranti din nou in cap norul ala negru.

Ce bine ar fi fost daca mi-ar fi explicat cineva chestiile astea cand eram copil.. Dar poate ca asta e destinul meu, sa patrund si sa inteleg toate aceste procese emotionale, pe care multi le iau ca atare fara sa le inteleaga cu adevarat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.