Cu viteza luminii

Asta am scris pe blog pe 30.10.2011:

“Ma gandeam asa: daca ai avea… nu stiu… o sina-platforma… de forma unui covrig circular, iar pe ea, o alta sina s-ar invarti, propulsata de magneti.. iar pe ea (sau in ea) o alta sina-platforma, cu aceeasi viteza, s-ar invarti la fel… cred ca inmultind toti acesti factori, sina cea mai din interior (sau cea mai din exterior, inca nu mi-am definitivat teoria :D) ar putea sa atinga o viteza mai mare decat a luminii. Asta, numai in cazul in care, intr-adevar, viteza luminii ar fi absolutul.” Saraca de mine… eram si eu mica si naiva in ale relativitatii… nu ca acum as fi mult mai bogata, stiintific vorbind, dar cel putin am inteles ca nu mai e nevoie sa visez la asta.

Mi-a trebuit 5 ani sa ajung sa vad episodul asta al 4-lea din “Cosmos: A Spacetime Odyssey” ca sa realizez unde erau greselile mele, chiar cu cateva minute inainte sa o spuna raspicat ca niciun corp fizic nu poate depasi viteza luminii, caci pe baza acesteia e cladita realitatea noastra. Ma gandesc acum ca daca celulele noastre ar vibra cu viteza luminii am ajunge nemuritori. Cred ca de aici a pornit chestia cu fiintele de lumina. Deci inca un mit busted… pentru ca exista – relativ – 0% sanse ca asta sa se intample in generatia noastra.

Iar paragraful pe care il scrisesem in acelasi post de blog, dupa cel de mai sus, inca il analizez, din punctul de vedere al posibilitatii de a fi sau nu veridic:

“Si m-am mai gandit la o teorie… daca, totusi, ipotetic vorbind, am reusi sa strapungem cordonul de timp –  trecut-prezent-viitor – prin experimentarea unui prezent cat mai amplu/lat posibil, poate chiar am putea atinge o linie alternativa de timp… si ma gandeam ca, atunci cand presiunea atinge un punct maxim, nu poti sa te opresti, pentru ca ai ramane prins in ea, in continuare, nu poti decat sa accelerezi, ca sa rupi probabilitatea viitorului in care esti inlantuit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.