Gheata si baterii

Deci au reusit sa-l inghete pe Gabe, sa-i sutureze artera abdominala cu un super-lipici artizanal, sa-i faca o injectie cu anticoagulant direct din dintii unui sarpe cu clopotei, sa-l readuca la temperatura normala si.. dupa putina drama si resuscitare manuala.. sa-i faca inima sa porneasca din nou. Interesant… Dar mie oricum cel mai interesant lucru, in serialul asta, mi se pare cum e construit personajul lui Walter si fata lui, despre care, nimeni in tot internetul, nu stie cum a capatat acele cicatrici. Fascinant.

Dar altceva si mai fascinant, din viata mea reala: in seara asta am urmarit live procesul de desurubare a bateriei unui Ford Focus, pentru a fi pusa la incarcat. Masinuta, pe care, datorita gerului din ultimele zile, n-am apucat sa o scoatem la plimbare pana acum, dar am stat vreo 3-4 ore in ea, in garaj, testand toate luminile, aparatul de radio, bluetooth-ul, sistemul de incalzire al scaunelor, toate geamurile… pe scurt cam tot ce se putea testa… pana cand, inginerul posesor al celeilalte jumatati din masina, s-a prins ca e cazul sa masoare, totusi, si voltajul bateriei: 12.1 V. Asta a fost acum 2 zile.

Moment in care s-a declansat un proces foarte ingenios de procrastinare. Inginerul considera ca daca scoatem masina si mergem undeva cu ea, exista posibilitatea ca dupa 2-3 ore de stat afara la -15 grade, sa nu mai porneasca, la stadiul in care era bateria. Daca era dupa mine o scoteam in curte si o lasam pornita vreo 3 ore sa se incarce la loc, de una singura. 😀 Problema era ca nu mai era benzina in rezervor pentru atatea ore si inginerul sustinea ca oricum nu s-ar fi incarcat, ci doar s-ar fi mentinut. Atunci hai sa o pornim si sa mergem direct la benzinarie sa umplem rezervorul si cumparam si extinctorul obligatoriu, cu ocazia asta.

Dar procrastinatorul sef, aka inginerul, care, btw, in vacanta de Craciun a construit singur, din bucatele, pe care le-a gasit prin casa si prin garaj, un circuit cu sonerie care se declanseaza cand temperatura tevii principale a iesirii apei din centrala ajunge la nivelul setat. Nivel care se poate seta si reseta extrem de usor. Acum facem concurs: care ajunge primul, din orice colt al casei in care s-ar afla, sa inchida usita de ventilare de la centrala, si sa reseteze alarma, atunci cand suna soneria. Saracul Bonnie.

A, da, am uitat idea.. deci procrastinatorul sef a zis ca e mai interesant pentru el sa se descurce singur. Si m-a luat pe mine ca elev si ca tinator de lanterna, atunci cand desuruba cele doua surubele, cu niste chei de 11, care veneau intr-o forma pe care nu am vazut-o niciodata in viata mea. Epic. L-am intrebat daca e grea bateria… mi-a zis ca e cat doi Bonnie la un loc. Avea dreptate, mi-au trebuit ambele maini doar sa o ridic 1 cm de pe masa.

In prezent masoara 14,50 V si inca mananca 4 amperi din transformator. 🙂 Bebelusa lu’ mama 😀 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.