Draga Saturn..

Ba, m-am cam saturat de tine.

Adica, dupa ce ca ne cunoastem, din prima secunda in care am deschis ochii pentru prima oara, stateai la panda pe linia orizontului – ca nu cumva sa ma vrajeasca prea tare Venus, care venise prima la inaintare -, de pe la inceputul lui 2017, te tot plimbi, ba inainte, ba inapoi, peste Soarele meu. Dupa ce ca saracul Soare nu stia cum sa se imparta mai bine intre Jupiter si Neptun, acum ai mai venit si tu pe capul lui.

Am obosit, ba, Saturnule. Adica vrei prea multe de la mine. Ai dat in schimb inapoi, ce-i drept, dar parca n-ai vrut sa mai pui nimic-nimic si de la tine. Jupiter e ceva mai generos. Dar parca nici asta nu-ti convine, ai venit sa faci audit peste toate registrele lui Jupiter din ultimii aprox 29 de ani, adica de cand ai trecut ultima data pe aici, sa nu cumva sa fi facut evaziune fiscala sau sa-mi fi dat vreodata mai mult decat mi se cuvenea. Si atunci ai mai venit si cu Uranus de manuta.. norocul tau ca nu-mi mai aduc aminte, aveam doar 4 ani. Si norocul tau cu Jupiter, ca e baiat de treaba si nu-i place scandalul, ca daca te luai de Pluto iesea cu scantei.

Cum? L-ai luat si pe Pluto la bani marunti? Unde, cand? Eu unde eram? Pe scena, zburam peste un cuib de cuci, zici? Pai da, am zburat de tot, din cauza ta, peste cuib, peste teatru si peste Romania de tot.

Si il ai in lista de prioritati si pe Neptun. Dar am totusi intuitia ca Neptun te face. Te fenteaza oleaca daca vrea neaparat, adica daca vede ca ti-o iei prea tare in serios, iti mai pune de cate o cafea irlandeza. Sau iti distrage atentia cu niste power-point-uri frumos colorate, in timp ce isi ia si Soarele o vacanta si zboara peste o mare-doua, cu prietenul lui cel mai bun, Jupiter. N-oi crapa nici tu o saptamana.

M-ai imbolnavit, ba Saturn. De 3 saptamani sunt pe medicamente.. intai mi-ai intepenit spatele si umarul stang, apoi mi-ai cauzat durere in gat si voce horror, iar azi, cand credeam ca am scapat in sfarsit, m-ai facut sa ma trezesc si cu buza umflata si cu buba pe ea. Iar am dat 500 de coroane pe medicamente. Noroc ca a mers cardul de puncte flexi si nu le-am platit cu bani. Si ca sa-ti fac in ciuda mi-am cumparat un ghiveci de mini-trandafir galben, de la magazinul de langa farmacie. Cum? Trandafirul galben reprezinta succes in cariera? Serios? Ma scuzi, adica stiu ca esti serios, tu si cand glumesti esti serios.

Ba Saturn.. deci pe langa faptul ca ma stresezi de-mi vine sa te arunc pe geam, nici sa ma relaxez ca la carte nu ma lasi. Adica imi pregatesc eu sarea de baie parfumata, pe care am cumparat-o acum 2 ani direct de la salina si n-am avut inspiratia niciodata pana acum sa o folosesc, imi pregatesc lumanarele pentru decor, frec bine cada pana straluceste si apoi dau drumul la apa fierbinte. Si te-ai gasit tu repede sa-mi demonstrezi ca bazinul de apa, pe care l-a incalzit focul din soba, are un volum mai mic chiar si decat o jumatate de cada. Adica daca mai lasam apa sa curga ma trezeam ca era complet rece. Si tot m-am clatit cu apa calaie si nici nu m-am relaxat cum trebuie.

Si apoi te intrebi de ce te urasc, ba, Saturn! Nu puteai sa-l lasi tu pe saracul Venus in pace, acum aproximativ 34 de ani? In linistea lui acolo, nici nu apucase sa-si bea cafeaua, nici macar Soarele nu rasarise. Ba, macar daca ma ajuti sa descopar ca exista universuri paralele, as zice ca ai si tu un rost. Cum? Aia e treaba lui Uranus? Pai si acum imi spui?! Ma rog. Ai o saptamana la dispozitie sa-ti prezinti pledoaria de aparare si sa-ti justifici utilitatea, altfel te detronez, cu inelele tale cu tot, si il pun pe Uranus la conducere.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.