Despre Romania… si Jupiter retrograd

De doua ore imi trec prin cap idei despre cum o sa scriu acest post de blog, pe care incerc sa-l fac cat mai scurt, ca trebuie sa recuperez niste somn pana maine dimineata.. pentru ca, atunci cand ma apuc sa scriu pe blog, ma invaluie asa o stare de creativitate, de ma prinde miezul noptii pe nesimtite. Dar daca nu capturez esenta, intr-o forma care sa-mi sune mie placut, nu pot sa adorm. Si vreau sa creez ceea ce ma reprezinta pe mine.

Ma tot intrebam daca sa scriu sau sa nu scriu despre elefantul roz din piata, de aseara. Metaforic, evident. I-am gasit aceleasi trasaturi fine, in ciuda a ceea ce uneori incearca, cu cine-si mai permite, probabil in joaca, sa para. Ma bucur ca fac parte din aceasta categorie, cred ca am reusit, in sfarsit, sa gasesc acest echilibru, intre ceea ce dau si ceea ce primesc.

A trebuit sa citesc cateva carti de parenting, ca sa inteleg ce inseamna iubirea neconditionata, indiferent pentru cine o nutresti. Si nu cred ca voi putea intelege niciodata de ce unii oameni decid sa-si infraneze aceasta nevoie de a iubi, invocand motivul ca persoana nu merita, pentru ceea ce a facut sau n-a facut. Sau pentru ca iubirea este un sentiment prea intens pentru a fi irosit pe oricine. Dar mai ales daca acel oricine nu rezoneaza, adica daca sentimentul nu e reciproc.

Iubirea nu ar trebui sa fie un subiect tabu. Sunt chestii care se simt pur si simplu, acea liniste, care vine nu prin blocarea si inlaturarea stimulilor, ci prin acceptarea lor, prin incorporarea lor. Sa poti sa fii mandru de ceea ce simti, pentru cine simti, sa poti sa-ti justifici ca ceea ce simti e ok, si daca mai ai si capacitatea de a-ti atrage in jurul tau oameni care inteleg acest aspect despre tine, atunci ai gasit succesul. Cel putin asa-l vad eu.

Am scandat in vreo 3 reprize, la unison, cu restul adunarii. Chiar si dupa atitia ani de cand nu ne-am mai aflat in aceeasi proximitate fizica, chiar daca nici acum nu m-am apropiat la mai mult de doi metri si nu am schimbat absolut nicio vorba sau o privire cu vreo tentativa de inteles, anume, prezenta lui inca imi da incredere in mine. Mi-am reamintit cum ma simt, de parca as fi gasit, in stare naturala, pura, o parte din mine, pe care toata viata a trebuit sa o sintetizez, proces care imi consuma prea multa energie.

In seara asta am trecut iar prin piata. La ora noua fix s-a cantat Imnul. M-a emotionat. Eram doar vreo douazeci de oameni, asezati in cerc. S-a mai scandat de vreo cateva ori, dar m-am indepartat de “multime” ca sa-mi fac check-in-ul pentru maine dimineata, pentru ca nu rezonam in totalitate cu ce se striga.

Pe la noua si jumatate m-am retras. Un pic trista. Stii? De cand cu Rosia Montana mi-am dorit sa fac si eu parte macar o data dintr-un protest. Sa vad ce se simte, facand parte dintr-o asa multime de lume. Mi-a luat cam multi ani sa se alinieze astrele incat sa faca asta o realitate, chiar daca multimea a fost mult mai mica decat ma asteptam.

In aceste doua saptamani am observat cat am putut de mult, in numele lui Jupiter retrograd in transit in casa mea I. Am intrebat, in stanga si-n dreapta, am vrut sa aflu o parte din povestea omului care sta langa mine la coada, a soferului de Uber, a vecinilor. M-am revazut si cu prietena mea din copilarie, Diana, pe care nu o mai vazusem de la nunta ei, din 2010. Am ramas extrem de emotionata dupa ce m-am jucat cu mogaldeata ei, Sofiuta.

Si am realizat ca oamenii nu-s asa tristi si amarati cum aveam impresia. Asta pentru ca nu prea au mult timp la dispozitie sa realizeze ce se intampla cu ei. Majoritatea sunt prea obositi, ocupati cu viata de azi pe maine pentru a putea face un plan de actiune realist, pentru a imbunatati ceva in viitor. Aluneca de pe-o zi pe alta, traind ca broastele in oala cu apa care deja incepe sa fiarba. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.