Cosmaruri..

Azi-noapte am visat ca eram in Romania, special ca sa votez.. M-am dus in sectia de votare, am votat pentru ce era obligatoriu si apoi am cerut sa votez si pentru un referendum. Era vorba de un chestionar cu privire la conditiile generale de munca, un fel de contract colectiv. Doar ca… se pare… trebuia sa detii o Societate Comerciala ca sa poti sa votezi pentru asta. Asa ca n-am putut sa completez chestionarul, dar tanti deja imi lipise abtibildul pe Cartea de Identitate.

Iar ca sa-l dea jos, in loc sa-l deslipeasca, ea a decis sa-l decupeze. Adica mi-a taiat, cu o foarfeca mare, o bucata din Cartea de Identitate, care era o parte din Codul Numeric Personal. Am facut spume cand am vazut. Am inceput sa o fac in toate felurile si am tipat ca vreau sa vorbesc cu Presedintele Sectiei.

I-am explicat, pe un ton destul de agresiv, eram un car de nervi: “Domnule, eu locuiesc in Cehia cu sotul meu si cu cei doi copii (actiunea se petrecea undeva in viitor, si se pare ca mai facusem unul, primul avea in jur de 1 an jumate si al doilea cateva zile) si eu trebuie sa ma intorc acasa saptamana viitoare. Cum mai trec eu granita daca idioata asta mi-a facut buletinul bucati?”

Pana la urma a zis ca imi da el nu stiu ce procura provizorie, dar ca va dura 5 saptamani ca sa mi se emita Buletinul nou. La care eu: ” Are you fuckin’ kiddin’ me? Adica trebuie sa vin inapoi peste 5 saptamani sa-l iau? Imi platesti tu cei 500 de euro pe care ii dau pe bilete pentru mine si copii? Gata, ma duc la Politie. Chiar si maine dimineata daca vin inapoi, tot te gasesc!”

Am iesit din sectie, erau doua jandarmerite afara, dar nu m-a bagat nimeni in seama. Am insistat si pana la urma mi s-a zis sa ma duc la nu stiu ce adresa. Cred ca se facuse noapte, eram super obosita si am decis sa ma duc acasa la mama.. poate stie ea ce sa fac. Plus ca trebuia sa-mi alaptez copiii, cred ca erau lesinati de foame.

Mda.. O secventa din serialul “Cum continua sa isi f** Romania cetatenii din diaspora”. Tragic… Nu stiu cum reusesc sa-mi creez eu scenarii de vise asa de… de imi scot toti nervii din mine. Cat am mai urlat si la diriginta din liceu pe tema cu repetarea bac-ului… Cred ca trebuie sa-mi gasesc niste moduri safe in care sa pot sa-mi descarc energia negativa, am ajuns sa tin prea mult in mine, pentru ca urasc conflictul din tot sufletul meu, asa ca prefer sa tac si sa analizez la rece cum sa exprim ce nu-mi convine..

In alta ordine de idei, am avut prea mult timp de visat azi-noapte. Iesiseram la plimbare pe la 18:30 (voiam sa mergem mai devreme, dar nu se trezea bebe si am zis sa o las linistita), am zis sa mergem la Olesna sa luam cina. Cand ne-am intors era in jur de 20:30. Pana s-a saturat gâza de mancare (si de procesat mancarea) si a adormit, cred ca era aproape 22:00.

M-am trezit eu pe la miezul noptii, toata suflarea dormea linistita. M-am mai trezit apoi pe la 3:45 … Gâza gangurea ea ceva acolo semi-adormita, dar nu cerea atentie in mod special. Totusi, am decis sa o schimb si sa-i dau sa pape, de frica sa nu se deshidrateze… Erau 23.5 grade in dormitor. Dormise 6 ore legate, pentru un bebe de o luna si o saptamana cred ca e un record. In 15 min am pus-o la loc in patut si ne-am mai trezit apoi voioase, pe la 7 si ceva. 🙂

Revenind la Cartea de Identitate… am inceput sa caut descifrari de vise pe net, ca buburuza a adormit iar. Interesant, expira anul viitor de ziua mea… Si mai interesant, bebe va avea un an jumate (si ceva) atunci.. Deci oricum trebuie sa o refac. Cred ca o sa insist sa-mi fac pe Cehia pana la urma, inclusiv permisul auto…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.