M-am trezit la cinci

De la 1 iulie am re-început munca… Nu plănuiam asta, planul meu era să revin din Mai 2021, cu 4 ore/zi..  dar… printr-o înșiruire de coincidențe acauzale, s-a întâmplat. Doar 2 ore/zi, de acasă, așa de acomodare. Acomodarea bebelinei: că mami mai are nevoie din când în când să plimbe degetul pe un ecran mic la un laptop… de cele mai multe ori când doarme ea, dar uneori doarme mai puțin de 2h și mai sunt și momente cu urgențe, cum ar fi închisul de lună.

Ieri a dormit 1.5 ore la prânz, era extenuată, după somon la cuptor cu conopidă gratinată și băiță la mijlocul zilei (pentru că de la o vreme a început să testeze dacă anumite alimente sunt bune și ca mască de păr)… Am fost cu ea la Fryda cu căruțul și cu autobuzul, ca să-mi iau ochelarii noi și să-i mai cumpăr niște jucării. De fapt ea voia doar 1-2 baloane, restul până la 700 de coroane sunt jucării pentru mami. Ok, nimic fancy, o piscinuță gonflabilă, niște rățuște de plastic, de plutit pe apă și încă o chestie cu niște bucățele de lemn colorate, înșirate pe niște bare de metal.. mda..

Să-ți povestesc: ieri dimineață, adică la gustare, la vreo 2 ore după micul dejun, i-am desfăcut o punguță din aia de smoothie de fructe. Nu a vrut nici să guste din ea.. Deși îi plăceau mult. Așa că am înfiletat dopul la loc și i-am dat-o să se joace cu ea, cât eu mă văitam la taică-su pe messenger, că trebuie să merg la mall să-i cumpăr mai multe jucării, că se plictișește. Când m-am uitat la ea sorbea de zor din punguță, ba chiar o terminase! Și nu era nicio picătură de conținut vărsat. S-a uitat la mine și mi-a arătat cu o față foarte mândră, că a desfăcut capacul singură. Mi-au dat lacrimile!!!

Tot timpul ăsta eu îi țineam punguța când sorbea din ea, pentru că la început (pe la 7 luni) avea tendința să apese pe ea și sa verse conținutul peste tot, țâșnea ca o fântână arteziană! Dar se pare că între timp bebe s-a prins cum funcționează treaba și vrea singură! Acum, pe ambalaj scrie că până la 1 an trebuie ajutați să o țină sau serviți cu lingurița, abia după 1 an să pape singură din ea. They grow up so fast! Au mai trecut deja 2 luni și eu nici nu mi-am dat seama. 😂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.